Termékek

Szabadszavas
kereső

2016. 04. 13.

Töltött Chili paprika recept

Ez a töltött chili paprika recept megmutatja, milyen könnyű elkészíteni egy étvágygerjesztő előételt, amitől a nyál is összefut a szánkban. És ez nem minden; ezzel a recepttel befőzheted konyhakerted legtüzesebb terméseit. A töltött chili paprika kiváló előétel lehet, akár baráti összejöveteleken egy ital mellé is. Bármilyen chili fajtát lehet választani, de a legmegfelelőbb a ( Red Cherry Small Calabrese) nevű paprika.

Hozzávalók:


Elkészítés:

Amikor teljesen megérett, szedd le a chili paprikát. Vegyél fel gumikesztyűt mielőtt chili paprikával dolgozol a konyhában. Egy éles késsel vágd el a termést a szárhoz közel, majd egy kávéskanállal távolítsd el belőle a magokat és a magházat. Önts egyenlő kis arányban fehér bort és ecetet egy nagyobb falú serpenyőbe, majd adj hozzá egy kanál közönséges sót. Tedd a serpenyőt a tűzhelyre, és amikor a folyadék forrni kezd, mártsd bele a chili paprikát egy pár perc erejéig. Vedd ki a folyadékból és azonnal tedd egy jéggel és vízzel teli edénybe. Szárítsd meg a paprikákat fejjel lefelé (a vágott rész legyen alul) egy rongyon.

Mosd meg és szárítsd meg a szardellákat. Tisztítsd meg és szárítsd meg a sózott kapribogyókat is. Tedd a tonhalat, a szardellát és a kapribogyót egy háztartási robotgépbe. Durván keverd össze, majd a keveréket önts egy edénybe. Adj hozzá kevés olajat, majd a hozzávalókat keverd össze. A keverékkel töltsd meg a chili paprikákat teljesen a széléig teáskanál segítségével és a közepébe illessz bele egy olivabogyót. Tisztíts meg befőttesüvegeket és amikor teljesen megszáradtak, rendezd el belül a töltött chili paprikákat (töltött résszel felfele). Amikor az első réteg kész, önts bele olajat, amíg el nem fedi. Ügyelj arra, hogy ne legyen egy buborék sem az üveg belsejében. Ismételd a műveletet addig, amíg teljesen meg nem telítődik a befőttesüveg. Hermetikusan zárd le az üveget és tedd egy viszonylag sötét, hűvös helyre. Így egy pár hónapig raktározhatod a töltött chili paprikáidat.

Jó étvágyat hozzá!

Válogass kedvedre chilijeinkből, és kísérletezz új ízekkel! Tovább a chilikhez

Forrás: Grow The Planet