Termékek

Szabadszavas
kereső

2016. 10. 26.

Tökpalántás, avagy töklámpás kertészeknek!

Az Amerikában hagyománnyá vált Halloween, az ijesztő jelmezekbe öltözés és a különféle töklámpások faragása, már Magyarországon is igen csak elterjedt eseménnyé vált. Idén tedd különlegesebbé töklámpásodat, ültess bele növényt! Nagyon egyszerű az elkészítése és tökéletes dekorációja lehet kertednek vagy erkélyednek!

Hozzávalók:

1. Vágd le a tök tetejét, hogy lyuk legyen rajta. Ha kellően üres, akkor ne törődj azzal, hogy kikaparod az egész belsejét. Távolítsd el a magokat, ezeket akár ki is sütheted. A többi „belsőséget” akár benne is hagyhatod, hiszen végül úgy is komposztálódni fog. Aztán filctollal rajzolj szemet, orrot és szájat a tök legalkalmasabb oldalára, majd késsel faragd ki ezeket.

2. Ha ezekkel megvagy, önts virágföldet a töklámpás aljába. Ez az ültetvényes nem fog elég ideig tartani míg a gyökerek kiküzdik magukat, de magából a tökből lesz elég nedvesség és szerves anyag a földben.

3. És most jön a viccesebb rész. Ültess a lámpás tetejére „hajnak valót” fűből, majd „sapkának” ültess bele káposztát. De az is tökéletes, ha csak szép színes virágokat ültetsz felülre. Adj még földet a növények gyökerei köré (távolítsd el a műanyag cserepeket) és tömítsd be a lámpás szeménél és a szájánál levő részeket is, de hagyj helyet a varjúhajnak vagy a díszkelnek, amik majd a szemei és a fogai lesznek a lámpásodnak.

4. Végül állítsd ki a lámpást a hűvös levegőre és időszakosan locsolgasd. Halloween után, szedd ki a növényeket és készítsd nekik valamilyen szép őszies tartót, vagy ültesd ki őket a kertbe. Komposztáld a töklámpást és a földet a következő évi zöldebb kertedért!

Jó szórakozást kívánunk!

Itt találod a mi tök választékunkat, rendelj már most, hogy jövőre saját termesztésű tökkel díszíthesd házadat és kertedet: ( Tovább a tökökhöz...)

Forrás: Garden therapy