Termékek

Szabadszavas
kereső

2017. 01. 18.

Téli egyéves növények

Nyugodtan számíthatsz a téli egyéves növényekre, ha egy kis színt szeretnél vinni kertedbe ebben a fagyos, havas időszakban is. Ötletelj azon, hogy milyen téli egyéves növényeket ültess a cserepekbe, tartókba és a virágágyásokba, így egész évben fenntarthatod kerted sokszínűségét.

A fagy érkezése tipikus jele a termelő időszak végének. Ha a kertedet hidegtűrő és fagytűrő téli egyévesekkel veted be, hetekkel vagy akár hónapokkal is meghosszabbíthatod a kertészkedős időszakot. Hidegtűrő növényekhez tartozik a kínai őszirózsa, élénk színű klárika, törpe lobélia, kis büdöske és a petúnia. A szívósabb növények közé pedig a körömvirág, búzavirág, nyári viola, szagos bükköny, százszorszép és zsálya.

Válassz a szívósabb téli egyévesek közül, hogy ékesítsék cserepeidet vagy tartóidat. A mérsékelten télies régiókban ezek a növények színpompás stílussal egyenletesen átmenetelik a tél leghidegebb napjait is. Ilyen a tátika, kerti árvácska, viola, trombitavirág, kínai szegfű és vörösbegyvirág.

A színes lombkorona érdekében ültess hamvaskát, virágzó fodroskelt vagy káposztát. Vannak fűszernövények is, amelyek kibírják a hideg és havas telet, pl. levendula, kakukkfű, őszi margitvirág, oregánó és rozmaring.

Forrás: HGTV/Outdoor