Termékek

Szabadszavas
kereső

2014. 09. 08.

​Rukkola mint C vitamin forrás

Rukkola mint C vitamin forrás

A rukkola Brassicaceae (Káposztafélék) családjába tartozik, mint például káposzta. Egy könnyen termeszthető és magas hozamot adó növény szabadföldben és cserépben egyaránt . Levele lándzsa alakú, fogazott széllel, virágai fehérek. Összetéveszthetetlen illata és az íze, ezért jó okunk van rá, hogy mindig kéznél legyen.
Lehet, hogy mágikus tulajdonságait nem bizonyították, és hogy afrodiziákumként ismerték, de a szerzeteseknek megtiltották a termesztését. Igaz azonban, hogy a rukkola értékes anyagokban gazdag, amelyek segítenek a jó közérzet és az egészség elérésében.
C-vitamin tartalma 110 mg/100 g, (paprika C vitamin tartalma : 100 mg/100 g) valamint A-vitamint , káliumot, vasat , kalciumot és foszfort is tartalmaz. Ez segít megerősíteni az immunrendszert, és hatékony a légutak védelme tekintetében. Serkenti az étvágyat és segíti az emésztést.
Tekintettel a gyors növekedésre rendkívül hasznos és mindig frissen elérhető. Érdemes időben elcsúsztatva vetni így folymatosan szedhető.
Néhány levél elég, hogy a saláta íze intenzívebb legyen. Díszítésekhez nélkülözhetetlen és olajos öntetekben is kitűnő választás.

Rukkola