Termékek

Szabadszavas
kereső

2016. 06. 15.

Mit ültess júniusban?

A kertészkedés egy folyamatos eljárás, ahol az időzítés fontos, ne halogasd a dátumot, hogy növényt ültess veteményeskertedbe. De nincs túl késő ahhoz, hogy egy fantasztikus kertet teremts júniusban vagy júliusban is.

Ami igaz, hogy a gyümölcsöző növényeket, mint a paradicsom, chili paprika és a padlizsán, már el kellett ültetni. Sok nyári termény gyorsabban növekszik, ha nyár elején ülteted el, hiszen ilyenkor a talaj jól fel van melegedve és tele van élettel. Meg fogsz lepődni, hogy a magok milyen gyorsan kihajtanak és növekednek. Ne hezitálj, ültess uborkát, babot, nyári és téli tököt, „halloween” tököt, dinnyét, céklát, répát, fehérrépát és zöldhagymát. Ültess meleg és napkedvelő fűszernövényeket: bazsalikom, majoranna, metélőhagyma, oregánó, kakukkfű és zsálya. Ezeknél a fűszernövényeknél fontos, hogy a talaj mindig nedves legyen.

Második aratás

Ha van már a kertedben bab, tök, répa, fehérrépa és bazsalikom, és szépen növekednek, valamint az első aratás már megtörtént, akkor június a legmegfelelőbb időszak a második aratásra, hogy késő nyárra is legyenek még további aratni valók.

Június végéig ültetheted a nyári növényeket, júliusban és augusztusban már inkább az őszieket, mint a saláta, spenót, retek, kelkáposzta, póréhagyma, borsó, rapini, répa és a kínai káposzta (pak-choi).

Ültethetsz virágokat is!

Ültess körömvirágot, napraforgót, pillangóvirágot, rézvirágot, tölcsérvirágot, sarkantyúkát stb... azokat, melyek késő nyárra már virágoznak. Június és július kedvező az évelő és a kétnyári növényeknek is, hogy jövő tavaszra szépen virágozzanak. Ültesd védett magágyakba a magokat, majd a palántákat ültesd át tavasszal és egész télen. Így tavasszal gyönyörűen virágzó kertben lehet részed.


Forrás: Renee's Garden