Termékek

Szabadszavas
kereső

2016. 04. 10.

Hogyan ültessük el a Sprout Ceruzát?

Hogyan csírázzon ki a Sprout Ceruza? Íme néhány egyszerű tipp:

A Sprout magkapszula, ami kiváló minőségű kezeletlen magokat tartalmaz, vízben oldódik, így használat után könnyen elültethető. A ceruzából termeszthetünk finom, friss gyógynövényeket, ropogós zöldségeket vagy ehető virágokat. A Sprout Ceruza természetes anyagokból készült: a ceruza maga cédrusfából, a ceruzabél pedig agyag és grafit keverékéből lett előállítva.

Ki használhatja a Sprout Ceruzát?

Bárki elültetheti a Sprout Ceruzát, és megtapasztalhatja az örömöt, hogy látja csírázni a kis növényét.
A saját termesztésű gyógynövényeket, zöldségeket vagy virágokat akár sütés-főzés közben is használhatjuk a tökéletes íz elérése érdekében.


Amikor a ceruza már olyan kicsi, hogy nem lehet vele írni, akkor készen áll az elültetésre. Kövesd a lenti egyszerű utasításokat, és nézd hogy csírázik a ceruzád. A magok nagy figyelemmel lettek kiválasztva, így gyorsan csíráznak: kb. 2-3 hét alatt, a mag fajtájától függően. A legtöbb növényt házon belül és kívül is termeszthetjük. A mérsékelt éghajlatú országokban érdemes nyáron elültetni, mert minden nap sok napfényre van szüksége a növénynek, hogy nőni tudjon.

5 tipp a szakértőtől:

1. A Sprout Ceruzát egy kis szögben ültessük el, úgy hogy a kapszulát éppen befedje egy vékony talajréteg. A legtöbb mag igen kicsi, így ha túl mélyre ültetjük, nagy esély van rá, hogy nem hajt ki.

2. Locsoljuk rendszeresen, hogy a talaj mindig kissé nyirkos legyen. Ha csészealjba öntjük a vizet, 10-15 perc után ki lehet önteni a felesleget, hogy ne fojtsuk meg a növényt. Ha nagyon meleg az idő, akkor a legjobb ha reggel, vagy este locsoljuk meg.

3. Gondoskodjunk a növények trágyázásáról. A növényeknek is szükségük van táplálásra, hogy szép nagyra és egészségesre nőjenek.

4. Ha virágcserépbe ültetjük a növényeket, ahogy nagyobbra nőnek, ne feledjük átültetni egy nagyobb cserépbe.

5. A növények magjait összegyűjthetjük, hogy következő évben még több növényt termesszünk.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, biztos lehetsz benne, hogy kihajt a te választott ceruzád is!

Válaszd ki 10 fajta ceruzánk közül a neked legszimpatikusabbat az adott linkre kattintva: kertmuvesz.hu/termekek/sprout-ceruzak