Termékek

Szabadszavas
kereső

2017. 05. 31.

Echinacea – Bíbor kasvirág

Hogyan termeszd?

Nagyon egyszerű őket termeszteni. Szeretik a teljes napsütést és az átlagos talajt, gyakorlatilag bárhol jól érzik magukat. Nem kell őket trágyázni sem, ha egyszer megalapozod, még öntözés nélkül is szépen növekszik majd. Az elhalt virágok lecsipkedése serkenti az új hajtások fejlődését, ám a szezon vége fele nyugodtan meghagyhatsz pár öregebb virágot, ami táplálékul szolgálhat majd a madaraknak, mielőtt beköszönt a tél a kertedbe.

Kártevők és betegségek

Szerencsére nem sok kártevővel és betegséggel kell számolnunk, ha echinacea-t szeretnénk termeszteni. Az egyik leggyakoribb betegség, ami előfordulhat az őszirózsa-sárgaság. Ez a betegség a kabócák táplálkozása által terjed a növényre. Jelei lehetnek a deformált virágok rövid és satnya szirmokkal, valamint a fakó és betegnek látszó virágzat. Sajnos a leghatékonyabb módszer a betegség kezelésére, az ha eltávolítjuk a növényt a kertünkből. Így megakadályozhatjuk, hogy a beteg növény környezetében levő más növényekre is átterjedjen a betegség.

Hogyan szaporítsd?

Az echinacea-t nagyon könnyű magból kicsíráztatni. Abban az esetben, ha nem csipkeded le ősszel az elhalt virágokat, akkor tavasszal észreveheted az új önkéntes kis hajtásokat a kertedben. Ezeket át is ültetheted. Nyugodtan lehet csíráztatni beltéren is fény mellett, vagy téli vetéssel. Ha nem akarsz a csírázással bajlódni, úgy is szaporíthatod őket, hogy levagdosod a száraikat vagy szétválasztod a már meglévő növényeket.

Forrás: The Spruce