Termékek

Szabadszavas
kereső

2016. 11. 16.

7 dolog, amit a lehullott falevelekkel csinálhatsz 2.rész

Mint azt előző heti blogunkban írtuk ( 7 dolog, amit a lehullott falevelekkel csinálhatsz 1.rész), folytatjuk a további felhasználási javaslatokat a lehullott falevelekkel!

Íme a folytatás:

4. SZIGETELŐANYAG

A levelek használhatók arra is, hogy elszigeteld a gyengébb növényeket, vagy akár a zöldségeknek hűvös tárolóként. Hogy védelmet biztosíts növényeidnek vagy cserepes növényeidnek kerítsd körbe drótkerítéssel és tömd meg levelekkel. Tavasszal gereblyézd őssze és dobd be a komposztba. Ha van pince vagy alagsor, a száraz leveleket használhatod arra, hogy elrendezed rajta a zöldségeket. Inkább, mint az újságpapírt, vagy fűrészport, sokkal könnyebben kitartanak egész télen.


5. HAGYD AHOL VAN

Fuss végig rajtuk fűnyíróval és hagyd úgy a pázsiton, hogy táplálja a füvet. Természetesen nem akarnál egy réteget a pázsiton, ami megfolytja a füvet, de ha párszor átmész rajtuk, a szétszaggatott levelek elég jól eloszlanak majd és így jut levegő a fűhöz.


6. ŐRIZD MEG

Mindannyian tudjuk, milyen gyönyörűek az őszi levelek a fákon, de nem veszítik el szépségüket akkor sem, amikor leesnek. Szedj párat szárítsd ki és préseld le őket. Ez egy nagyon mókás program a gyerekeknek és nagyon jó mód arra is, hogy ősziesen kidekoráld az otthonodat. Sajnos nem örök életűek, de az évszak végéig bőven ki fogják bírni.


7. TÁPTALAJ JAVÍTÓ

Add egyenesen a talajhoz a leveleket. A talaj állandó mozgásban van így sosem elég a talajjavító anyagból. A levelek nagyszerű alternatívák, hogy a tápanyagot hazajuttassák. Jobb, ha először széttépkeded a leveleket. Akár a legfelső talaj réteghez keverheted vagy egyszerűen a talaj fölött egy réteget képezve szétszórhatod és ásóval vagy egy villával eligazgathatod őket. Biztosítsd a megfelelő kontaktot a talajjal, aztán hagyd a természetet dolgozni! A levelek szép lassan lebomlanak és remek élőhelyet nyújtanak a földigilisztáknak és más hasznos organizmusnak, amik a kerti talajban lakozhatnak.

Jó kertészkedést kívánunk!

Forrás: About Home